Medryttarhäst hittad!

Igår fick jag ett mess från en "gammal" Pärlvikare, som undrade om jag fortfarande sökte medryttarhäst. Hennes häst är en fin äldre dam med hjärtat på det rätta stället! Välutbildad, känslig och jättetrevlig. Och, man kan rida ut själv. Så det verkar som om jag hittat min medryttarhäst nu!
Tilläggas kan att jag känner ägarna och deras häst sedan många år, och har ridit henne några gånger i skogen så jag vet vad det är för häst (och ägare) redan, känns skönt!

Har inte spikat detta än men förhoppningsvis är det klart under dagen (dom ska troligen flytta från deras nuvarande stall till ett stall nära mig, det är det som avgör det hela)! Om flytten blir av kommer hon stå på en kanonfin anläggning med skrittmaskin, stort ridhus, flera utebanor och massor med skog.

Trallalallala!

Vinter!

Jag älskar vintern! Och så här mycket snö var det alldeles för länge sen vi hade. Visst, det blir såklart en massa strul med bussar och tåg, men ändå... I love it! Kanske för att jag slipper både tåg och bussar (oftast...) och köra bil gör jag inte så ofta nu för tiden.

När vi hade stallet hade jag nog inte varit så glad åt all snö däremot. Skotta för att komma in på parkeringen, skotta sig in i stallet, pulsa med 30-40 hästar till hagarna... Fruset vatten...

Hur som helst, sluta klaga på att det äntligen har blivit en riktig vinter!

Kram

Privridning #3

Jaha, idag var det dags igen. Hästen står här i Södertälje, väldigt bekvämt med gångavstånd till stallet! S är ett halvblodssto -95. Väldigt pigg, kunde i stort sett bara skritta. Så fort jag försökte komma fram i trav började hon studsa och/eller galoppera. Det gick likadant när ägaren red först, så det berodde nog inte (bara) på mig.

Men, trevlig häst på det stora hela. Mysigt stall, gott om ridvägar. På minussidan -ingen ridbana! Men, ängar och forbollsplaner att rida på. Och man kan rida ut själv. Trevlig ägare (och hennes kompis som var med).
Och hon brukar inte vara så pigg säger ägaren. Det låter som att det blir en till provridning!

Har iallafall bestämt att jag inte ska gå vidare med häst nummer ett.

När jag sen var hemma hos mamma och pappa hörde jag på radion att det var lösa hästar i stallet där häst nummer ett står, och att en hade blivit påkörd en bil och inte klarat sig :(
Usch vad tragiskt!

Kram

Provridning #2

Igår var det dags för min andra provridning. Det började med att jag körde helt fel och var framme typ 40 minuter efter bestämd tid... Men både ägaren och hennes mamma var supertrevliga, dom åkte och mötte mig när jag lite skamset ringde och förklarade läget.
Hästen, P, är ett 13 årigt halvblodssto, modell grövre (tänk Affe plus lite till), hyfsat välutbildad hopp/dressyr. Tyckte hon var lite tung i handen och lite stark, ägaren hjälpte mig men jag fick inte riktigt till det. Nu hade hon stått i 2 dagar och det var mörkt och snöigt på volten så vi hade väl oddsen emot oss.
Hur som helst, både hästen och ägaren plus mamman var verkligen jättetrevliga! Tror jag ska åka och rida henne en gång till innan jag betämmer mig!

Satt och läste Ridsport nyss och hittade en perfekt häst till mig och syrran: "Val -93 e. Feliciano. Underbart psyke och hur snäll som helst. Stadig häst som gör det du ber om. Tävlar idag 1,10, tränar 1,30. En säker och trygg häst i såväl hoppning som dressyr. Stabil i all hantering, lastar sig själv. 60.000kr"
Det låter väl bra? Men tyvärr har jag inte några pengar i madrassen, men man kan ju få drömma lite :)

KRAM

ALLA HJÄRTANS DAG <3

Idag är det Alla hjärtans dag! Brukar inte hålla på och "fira" sådana dagar och kommer inte göra det idag heller... Men mina tankar går till mina nära och kära, även till dom som tyvärr fått lämna jordelivet. Jag älskar er <3! Ni vet vilka ni är...

KRAM!

Provridning #1

Idag var det alltså dags för den första provridningen! Och ni kan tro att jag var nervös, ojojoj! Det var länge sen det pirrade så mycket i magen!

Krickan var med (hon hade tråkigt och så var hon lite nyfiken på stallet), vi skulle träffas kl 3 men vi var lte tidiga. Sen kom tjejen och vi gick in till B.J som precis kom in från hagen. Vi ställde honom på gången, och började borsta och fixa. Ägaren har sagt att han är sur och att det mycket väl kan komma ett bakben om man inte passar sig, så jag hade lite extra koll på baken när jag borstade! Skydd, sadel och träns kom på plats och sen var det dags för mig att hoppa upp... Hade väl egentligen hoppats på att ägaren skulle rida först men det gör ju inget.

Upp och hoppa, tack och lov hade dom en pall. Skrittade några varv, kortade upp tygeln och började känna lite på honom i skritt först. Kändes helt ok, började trava (lite stötig) och oj vad man fick jobba med benen! Tror jag kommer känna av det lite imorgon... Sen provade jag lite galopp (vilken härlig galopp!!!!) och sen kände jag att det räckte.

Har inte bestämt hur jag ska göra, ska förhoppningsvis provrida en till häst i veckan, sen får vi se! Men än så länge ligger B.J helt klart på plussidan. Minus är stallet samt att man inte kan rida ut själv på honom. Jag älskar ju att rida ut!

KRAM!

Igår

skulle jag ha provridit en häst... Men jag insåg att hästen knappt kunde någonting och hade stått ett tag och sen ville tjejen ha ganska saftigt pröjs. Så jag kände bara, "been there, done that"!

Nu när jag litegrann kan välja häst tänker jag ju knappast välja den som kan minst och som inte är igång...!

En annan provridning idag, återkommer om info!

KRAM!


Nytt utseende!

Tack världens bästa TIGER för att du hjälpte mig att fixa lite på bloggen! Det blev sååå fint!

TUSEN TACK!

Måndag

vilket innebär jobb, mina föräldrar ska vara barnvakt (som vanligt...) Men nu har vi iallafall fått dagisplats, den 11/3 börjar min lilla skrutta på Jägargården! Hon har blivit så stor! Det kommer att kännas jättekonstigt att lämna bort henne, nån annan ska trösta henne när (eller OM) hon blir ledsen.. Känns både läskigt och skönt! Inte minst för att mina föräldrar "slipper" vara barnvakt hela tiden (vilket dom säger inte är något problem). Men ändå!

Jag svarade ju på några annonser förra veckan, vilket resulterade i 3 kommande provridningar! Spännande! Kommer jag ihåg hur man gör? Kommer jag ens upp på hästen?? Det ska bli jättekul iallafall! Hoppas mest på en som står här i Södertälje, men vi får se. Återkommer efter varje provridning!
Och imorgon ska jag kanske åka till gamla stallet och rida en kompis häst, hon är gravid och får inte rida och ville ha hjälp.

Det rullar på!

Kramisar

Lida!

Idag var jag på Lida tillsammans med hela familjen (minus farmor), vi grillade korv, eller rättare sagt vi försökte... Vedträna ville inte brinna riktigt... Det blev mest ljummen korv.

V åkte pulka och gick omkring i snön, hon ramlade mest men det var ju lika kul det! Syrrans hund lekte som vanligt med bollen.

Sen åkte vi till farmor och fikade med bullar och kakor och nu ligger V och sussar <3

Kram!

Sugen

på att "börja" rida igen! Har till och med svarat på två annonser om medryttare samt kontaktat en gammal stallkompis som jag vet söker medryttare.

Så vi får se om det blir nåt! Vore så himla kul att komma ut och andas hästluft några dagar i veckan.

Håll alla fingrar och tår! Återkommer i frågan när jag vet mer...

Kramelikram


KAOS...

Står här i köket och tittar ut på kaoset utanför mitt fönster... Bilar som inte kommer upp för backen, eller som kommer upp men som lite längre upp får möte (det är knappt plogat så det är liksom bara en bil som får plats), måste stanna och sen inte kommer iväg igen.
Är så glad att jag inte behöver ut och köra idag!

Idag är jag ledig så jag och V är hemma, har precis ätit frukost. Hade väl tänkt åka till päronen i Rönninge men dom sa på TV:n nyss att det är en massa inställda avgångar och förseningar så vi struntar nog i det.

Kanske kan städa lite istället?

På återseende!

RSS 2.0