Uppdatering.....

Som ni märkt har det inte blivit några inlägg på sistone vilket har berott på att vi (igen...) inte haft något internet hemma.
Så, eftersom jag ligger typ 10 dagar efter med min fina lista, har jag bestämt mig för att skita i den helt enkelt!

Annars har det inte hänt så mycket, igår var jag på Heron med Krickan, Carina och Tessi och käkade middag och gick på bio. Det var skönt och välbehövligt! Vi såg "Love and other drugs", bra film som kan rekomenderas till tjejer framförallt... Mycket naket, I LIKE!

Idag kommer bästa Emma till stallet och ska provrida Lando för att eventuellt bli medryttare. Emma red Affe förut och hon är kanon :)

Nä, sitter på jobbet och bloggar men måste då och jobba nu! Ska försöka blogga lite från min Iphone lite tillsvidare...

KRAM <3

Listan #dag 16 + 17#

MIN FÖRSTA KYSS & MIN STORA KÄRLEK

Slänger ihop dom här på samma dag. Min första kyss kommer jag inte ihåg men det var med Krille, och min stora kärlek här i livet är ju Krille och Vilja <3 Som ni kanske redan förstått...

Kram <3

Idag

Skulle jag ha ridit, städat hemma, läst lite, tvättat, förbetett middagen och städat ut julen. Men, Vilja var dålig i magen i morse så jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma med henne.

Så av ovanstående saker har jag bara städat lite och tvättat. Och varit i stallet och mockat, Vilja var med såklart och tyckte det var jättekul att hjälpa mig att mocka, hon hade en spade med sig (hemifrån alltså) och slängde mest ut spånet... Vilja krattade vid silaget medans jag gjorde påsarna och hon skrattade åt mig när jag kånkade vattenhinkar :) Bussigt <3

Mammas lilla prinsessa kanske blir en stalltjej hon också? Hon kan säkert flirta till sig en liten ponny om några år, eller vad tror ni :)

Kram!

Listan #dag 15#

MINA DRÖMMAR

Jag drömmer om:
- Att ha obegränsat med pengar
- Att ha ett fint hus
- Att ha eget stall
- Att bo vid havet
- Att väga x antal kilo mindre
- Att vara duktig på att laga mat
- Att resa, vill se pyramiderna, Skottland, åka till Thailand igen, Medelhavet, återse Irland...
- Att ha råd att köpa en egen häst
- Att få ett jobb
- Sommaren

<3

Tillägg!

Här kommer ett tillägg till MITT BÄSTA RID/HÄSTMINNE

- När jag på ett ridläger var ute och red med en grupp barn. Jag red Garp, en fjordvalack som ägdes av en annan tjej i stallet. Jag var ute med en grupp duktiga barn och vi red barbacka allihopa. Det var dåligt väder och precis innan "galoppbacken" började det åska, blixtra och spöregna. Vi dundrade upp för galoppbacken i fullt ös med blixtrarna ovanför oss, vilken känlsa det var! Har nog aldrig (eller väldigt sällan) ridit så fort!

- Och alla andra gånger man dundrar fram i fullt ös, gärna på en låååång grusväg, och ögonen tåras av vinden, man känner 500 kg häst under sig. Alla som varit med om detta förstår nog vad jag menar! Så himla härligt! 

<3 

Listan #dag 14#

MITT BÄSTA HÄST/RIDMINNE

Oj oj oj.... Hur ska jag kunna säga bara ett? Det får bli ett par stycken istället, utan inbördes ordning :)

- När jag gick Ridledarkursen på Strömsholm såklart. Vi (jag och Affe) var i vår allra bästa form och det var sååå kul! Han gick bättre än nånsin och jag var så nöjd efter kursen!

- När Jippan fölade <3 

- Alla gånger jag haft en riktigt bra lektion på Pärlvikentiden. Och det var många sådana kan jag lova! Mina fina elever (och ponnysar) som (oftast....) gjorde sitt allra bästa! Så stolt över er :D

Det finns såklart många många minnen, men jag kan inte skriva alla här.... Då kommer jag försent till jobbet ;)

Tjingeling! 

LANDO

Har inte skrivit så mycket om Lando på ett tag, tänkte att ni skulle få en liten uppdatering :)

Vi har ju hunnit lära känna Lando lite mer nu och han verkar verkligen vara en toppenhäst! Tyvärr har det blivit mycket ridning inne, han har inga skor bak och vägarna omkring stallet (typ den enda vi känner till iallafall...) innebär att man måste gå mycket på vägen. Som ni säkert märkt är det ju snö och is överallt nu... Innan det blev plusgrader gick det att rida på åkern men nu funkar det inte heller. Så, istället för att sko honom bak (han har aldrig haft dojjor bak) avvaktar vi våren :)
Men, han är lika glad och positiv varje ridpass ändå! Jag har ridit dressyr samt haft bommar framme, han tycker det är kul att jobba men orkar inte så länge. I vänster varv går han kanon! Högervarvet är hans svåra varv, och samtidigt mitt svåra varv. Dålig kombination! Det går bra så länge man rider brevid väggen... Så fort jag svänger tappar jag ytter! Men, det är bara att kämpa på!

I stallet är han också så himla okomplicerad, man kan ta in honom mitt på dagen, han står snällt i boxen när man gör iordning honom. Bryr sig inte om snöras eller blåst i tältväggarna. Men däremot är harvgrejen i hörnet lite farlig :)

Imorgon ska Krickan vara med på bomträning, det går säkert bra. Fram mot våren ska jag börja träna också :) Måste träna mig själv först så jag orkar bara ;)
Krickan får ta hand om hoppningen tillsvidare, jag har gärma bommar men det räcker med det... 




Pussmule <3



Surprise, bilderna hamnade åt fel håll. Jag ger upp.....

Listan #dag 13#

DEN HÄR VECKAN

Har än så länge varit som de flesta andra veckor. Idag är det onsdag, och jag är ledig! I måndags och tisdags var det "vardag" dvs: Frukost, lämna på dagis, hem, göra sig iordning, åka och jobba, hämta på dagis, handla, hem, laga mat, softa, leka med Vilja, byta om till pyjamas, bortsta tänderna på Vilja, lägga Vilja, kolla på TV, läsa, borsta tänderna, gå och sova.

Idag har jag varit i stallet (och igår, men då hann jag bara mocka), mockat till Lando och Pricken, gjort hinkar och påsar, fyllt en massa vattenhinkar, ridit Lando.

Imorgon är jag helt ledig dvs jag ska inte ens till stallet! Men jag ska vara hemma, städa, tvätta osv.... Fredag är det stallet igen, lördag jobbar jag, päronen kommer hem i helgen, söndag är jag ledig :)

Ja just det! Imorgon ska jag och Carina plåga oss genom ett step pass på Gymmix :) I like :)

Det är som vanligt med andra ord!

Listan #dag 12#

I MIN HANDVÄSKA

Har för tillfället en ryggsäck, ingen handväska. Den innehåller följande:

- Lypsyl!!!!!!!!!!!
- Nycklar, till jobbet och hem
- Anteckningsbok
- Pennor
- Deo
- Lite smink, mascara, täckstift, läppglans
- Pappersnäsdukar
- Nässpray
- Alvedon
- Tuggummi
- Bok (eller, den brukar ligga där men eftersom jag är hemma idag är boken i soffan ;))

Det var typ allt.... 

Listan #dag 11#

MINA SYSKON

Jag har två syskon, min bror FREDRIK som är 2 år äldre än mig. Han bor här i Salem med sin sambo och sina 2 bara (varannan vecka iallafall) men tyvärr träffas vi inte så ofta vilket jag såklart tycker är jättetråkigt! Han jobbar som snickare (just nu tror jag att han sätter ihop kontorsmöbler typ...).
Precis som en storebror ska vara är han busig och har väl alltid varit den som bråkat och busat mest av oss tre! Eller det kanske bara är min uppfattning...?

Sen har jag en lillasyster, CHRISTINA "KRICKAN" som är tre år yngre. Hon bor i Huddinge med sin hund, Keeta. Vi umgås ganska mycket, antagligen för att vi har hästintresset tillsammans och har delat alla våra hästar samt jobbat tillsammans på Pärlviken.
Krickan är som alla andra "minstabarn" lite borkskämd, kanske inte så mycket nu men när vi var mindre märktes det. Hon fick komma hem när hon ville, jag och Fredrik hade minsann tider att passa ;) Såna saker!

Jag älskar såklart mina syskon, men det innebär inte att jag alltid tycker om dom :)

Listan #dag 10#

DET HÄR HADE JAG PÅ MIG IDAG

I morse gick jag runt i nattlinne och tofflor, som vanligt på morgonkvisten :)

Sen tog jag på mig mina favvojobbkläder, en stickad klänning (en gammal från H&M) och svarta strumpbyxor    
(100 den, såklart kommer dom från Twilfit...). Efter jobbet, hem, byta klänning till en annan svart klänning och sen vidare på barnkalas.

Nu kockan 22,13 sitter jag i mitt nattlinne igen :)

Natti natti!

Listan #dag 9#

MIN FÖRSTA HÄST

Min första häst hette Tina T Tucker, och precis som namnet antyder var hon ett varmblod. Tror hon var typ 8 när jag köpte henne, jag hade som många andra tonåringar bönat, bett och hotat tills mina föräldrar gav med sig... Jag var då 14-15.
Vi köpte Tina från Björklinge utanför Uppsala för 8.000:-. Hon stallades upp på Gärtuna i Östertälje, ett jättetrevligt stall!
En läskig sak som hände var att hon fick underkäken söndersparkad i hagen, vi var då i fjällen (sportlov) och stallägaren åkte med henne till Ultuna där hon opererades. Allt läkte bra och hon fick inga men atv det.
Det var vinter när vi köpte henne, och jag åkte av några gånger, tröttnade väl lite också, och efter ca ett halvår lämnades hon ut på foder till en tjej som heter Petra som senare köpte henne. Där blev hon kvar tills hon togs bort för några år sen!

Tina var ingen bra första häst som ni kanske förstår, den första hästen ska vara en trygg och säker läromästare som man ska ha roligt med :)

Listan #dag 8#

ETT ÖGONBLICK

Det finns några ögonblick i mitt liv som jag tror för evigt kommer att finnas där, jag kan inte bara säga ett. Här kommer dom :)

VILJAS FÖDELSE kommer jag såklart alltid komma ihåg, även om jag just då var ganska hög (på lustgasen) och omtumlad efter att ha legat i 23 timmar. Ett av de bästa ögonblicken i mitt liv!! 

När AFFE SKADADE SIG kommer jag tyvärr också alltid komma ihåg. Det hände under en hoppträning (hans medryttare red) och både jag och Krickan var där och kollade. När han landade efter hindret på tre ben förstod jag direkt att det var kört. Jag såg bara Affe och hörde bara mina egna hjärtslag. Det var fruktansvärt :(

När JAG OCH KRILLE blev tillsammans såklart :) Även idag 15 år senare kan jag vara sådär härligt nykär <3

Puss & kram <3


Bajs...

Skrev just ett långt fint kärleksfullt inlägg om min bästa vän. Då stänger datorn ner och allt försvinner.

Aja, summan av kardemumman: Mina 2 allra bästa vänner är Krille och Carina. Ni finns alltid där för mig och ni känner mig utan och innan! JAG ÄLSKAR ER <3 <3 <3

Sen finns det flera andra som också räknas in i mitt närmsta gäng, ni vet vilka ni är! Älskar er också <3


Listan #dag 6#

MIN DAG

Vi vaknade ca 7,45, låg kvar i sängen och kollade lite Bolibompa innan vi gick upp, närmade halv 9. Satte på kaffe och dukade fram frukosten, samma som vanligt: Juice, mackor, smör, ost, kaffe och kräm och mjölk till Vilja.

Efter frukost var det dags att klä på oss och åka till dagis! Vilja tycker det är så roligt, det är sällan gråt när jag lämnar henne. Skönt!

Till ICA och handla inför middagen och hämta ut ett paket som Krickan beställt (ett fleecetäcke till Lando, marinblått med bred vit och röd kant, ursnyggt!). Hem och lämna matgrejerna, sen hem till Carina och kolla lite film (jag veeeeet, lyxigt va :)) och käka lunch . Sallad blev det!

Efter lunch bytte jag om och åkte till stallet. Mockade, gjorde påsar & hinkar, bytte vatten. Tog in Lando, lät han käka lite medans jag borstade och gjorde iordning honom. La fram 2 bommar på medellinjen (fast som låg mellan E & B). Red över bommarna i trav, red öppnor på långsidorna och sen över bommarna igen. La in en volt här och där i galopp då och då. Det gick bra! Han kändes fin, öppnorna var helt ok, framförallt dom i vänster varv.

När jag var klar i stallet åkte jag hem och började förbereda middagen, idag skulle det bli Chili con Carne. Mums :P Kan nog lätt påstå att min Chili con Carne är bland den godaste i världen :)

Strax före 16 åkte jag till VC i Salem, dax att få nytt recept på p-piller :) Sen hämta Vilja på dagis, hon ville inte åka hem idag....

Middag, diska, tvätta. En kopp kaffe nånstans däremellan.

Dax för Vilja att gå och sova, samma rutiner som vanligt: Jag och Vilja byter om till pyjamas och borstar tänderna. Sen sitter Vilja och Krille i soffan och gosar medans jag gör välling. Vilja ropar när det är dax, sen upp och så fort vällingen är slut ska hon ner i sin säng och jag ska gå. Sen somnar hon så duktigt alldeles själv :)

Nu sitter jag och Krille i soffan och glor på TV!

Natti natti :) 


Listan #dag 5#

VAD ÄR KÄRLEK?

Det finns olika sorters kärlek.

Man kan älska saker. Jag älskar min telefon, bilen, diskmaskinen och tvättmaskinen till exempel! Jag skulle känna mig naken utan alla dessa saker, men  det är inget man inte skulle klara sig utan.

Man kan älska djur. Jag älskar "mina" djur :)

Man kan älska människor. Jag älskar mina föräldrar, mina syskon, min andra familj, mina vänner och jag älskar Krille. Det skulle vara väldigt svårt att klara sig utan er <3

Man kan älska sitt barn. Jag älskar många andra människor, men jag ÄLSKAR Vilja. Hajar ni skillnaden? Vilja är ljuset i mitt liv, min glädje och för henne skulle jag göra allt. ALLT. Jag blir rädd när jag tänker på allt som skulle kunna hända henne och jag ska göra allt för att skydda henne mot allt ont ute i den stora världen!

JAG ÄLSKAR ER <3 

Listan #dag 4#

Det här åt jag idag

Frukost: 2 skivor grovt bröd med smör och ost, ett glas juice, en skål kräm och mjölk och en kopp kaffe.

Lunch: 2 pannbiffar, skysås, lingonsylt och sallad. Mjölk att dricka.

Mellis: Kaffe och 2 tunna skivor längd :)

Middag: Fläskfilé, Lallerstedts bearnaise Provencale, potatigratäng och sallad. Cola :)

??

Om ni undrar vadan denna maratonbloggning, kan jag meddela att våran internetuppkoppling hemma verkar ha lagt av. Så jag sitter nu på jobbet (lunchrast) och skriver ikapp! Det är alltså därför det blir lite konstigt....

Får se när nästa inlägg kommer :)

Tjingeling!

Listan #dag 3#

MINA FÖRÄLDRAR

Jaha, mina föräldrar heter Björn och Ann-Catrine. Dom är födda -47 respektive -48 och har avrit gifta läääänge :) typ sen -78? kanske??

Dom är världens bästa föräldrar och dom är MINA föräldrar! Dom ställer upp och är barnvakt, lånar ut bil och pengar när det behövs. Precis som föräldrar ska göra :) Älskar er <3


Listan #dag 2#

MIN FÖRSTA KÄRLEK

Jaha vad ska jag skriva nu då? Det måste vara Tomas Dahlberg, eller Alex Ström :) Hade en chrush på dom båda i högstadiet (vem hade inte det liskom???). Om man pratar lågstadiet då... Hmmm...

Men jag måste nog ändå säga att min första kärlek måste varit min nuvarande sambo Krille <3
Vi blev tillsammans den 12 oktober 1995 (med lite huvudräkning var jag då 15 år) och vi har varit tillsammans sen dess. JAG ÄLSKAR DIG <3

Listan #dag 1#

OM MIG

Jag heter Johanna Fredrika Stange, fyllde 30 den 27 oktober förra året. Jag bor för tillfället i mina föräldrars villa med min sambo Krille och vår dotter Vilja.

Jag jobbar på Twilfit i Södertälje, där jag trivs jättebra! Önskvärt skulle vara fler timmar såklart :)

Har ridit och hållit på med hästar sedan jag var liten, nu hjälper jag Krickan med hennes nya pärla Lando. Har tyvärr inte riktigt hunnit på sistone men nu i januari kommer det lugna ner sig!

Annars gillar jag att läsa, Michael Connelly är en favorit. Lättlästa "tjejböcker" av tex. Marian Keyes är också en favvo!

På TV kollar jag gärna på typ CSI och Criminal Minds (men inte om jag är själv hemma :S) och Greys Anatomy. Är nog en av de få jag känner som inte kollar på Desperate Housewives!

Jag det var lite kort och gott om mig. Inga överraskningar :)

Härmapa :)

Tänkte göra likadant som en del andra vars bloggar jag läser :)
Skriver om ett ämne varje dag i en månad. Hoppas det är nån som läser! Startar imorgon.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min första häst
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mitt bästa häst/ridminne
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Min stora kärlek
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Mina hästar
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


(förra) Årets...

bok: Blev tyvärr inte så många böcker...
film: Avatar (eller var det året innan den kom?!?)
TV serie: Criminal Minds
dilemma: Jobb... Vikten...
nya vän: Maria <3
gamla vän: C & T & B <3 Älskar er <3
fest: Frestad att säga min 30-årsfest men kräfkskivan var nog snäppet bättre :)
händelse: Alla framsteg Vilja gör! Svårt att bara komma på en grej...
resa: Den var lätt... Öland i somras!
dröm: Att få ett jobb
inköp: Lando :) Fast det var ju inte jag som köpte honom, utan Krickan. Kanske TV:n då?
saknad: Affe såklart... Fast också mitt gamla liv litegrann :(
kärlek: Mina nära och kära <3
blogg: Min egen, haha :) Nä allvarligt, följer några bloggar men inte dagligen. Annars är det väl dom som ni kan se här på bloggen under "länkar". 
outfit: Är väldigt nöjd med min lilla svarta som jag köpte till min fest! 
häst: Måste ju säga Lando som helt klart har potential, men även Pricken som också har en plats i mitt hjärta!
årstid: Vintern
glädje: Att alla nära och kära hållit sig friska!



SAMMANFATTNING

Ska väl göra som alla andra :) Här kommer en sammanfattning av 2010!

- Året inleds med att jag & Svägerskan tränar på Gymmix i Rönninge, vi var väl där ett par gånger iallafall... Step tyckte jag var roligast, kanske nåt att ge sig på igen?
- Vill skaffa medryttarhäst, provrider 3 innan jag kontaktar Moa (eller hon kontaktade mig kanske???) och jag börjar rida Fiona. Hon står på Runsten (vilken anläggning!!).
- Under sommaren säljs Fiona och Norton aka Pricken kommer istället. Jag fortsätter vara medryttare, funkar hur bra som helst!
- I mars börjar Vilja på dagis, inskolningen går som på räls! Mammas duktiga tjej <3
- Vännerna C & L gifter sig!
- Vännerna T & L får en dotter 1/4, Vera!
- Midsommar tillbringas på Landet med släkt & vänner
- En liten raodtrip till Öland, bara jag, Krille och Vilja. Vilja tältar första gången!
- Lida Country Festival med Svägerskan, Tiger med många flera!
- Picknick och bad på Sundby Gård med vännerna och svärföräldrarna
- I augusti var det Kräftskiva hos oss...
- Jag och Krille firas våran 15-årsdag <3
- Jag fyller 30...
- Krickan köper häst, 6-åriga Lando! Han bor på Stall Uringe, där också Pricken står och Becca & Bombay.
- Vilja fyller 2 <3
- Jag skaffar jobb och säger upp mig (samma jobb...)...
- Julspel på dagis, Vilja är mus :)
- Julbord med T & L, Strömma Kanal med utgång.
- Jul firas hos oss, mycket fina klappar till Vilja såklart med också till oss andra!

Och såklart en (hel) del festande, både ute och hemma.

GOTT NYTT ÅR <3





RSS 2.0